Johan skapade ett album med Fårö-feeling

Under året 2020 och i år så har livet för oss alla sett annorlunda ut. Våra planer och förhoppningar fick sättas åt sidan för den nya verklighet som uppenbarat sig. För många bildades en sorts tystnad runt om på grund av det.

Tystnaden var vi själva tvungna att fylla med liv. Aktiviteter som vi annars aldrig hade funnit tid till stod plötsligt framför oss, inbjudande.

Sportfiske, joggning eller bakning av surdeg var såna saker som vi kunde testa. Eller kanske testa lägga fingrarna på pianots tangenter igen, bara för att se hur det känns.

Johan Fredriksson gjorde just det. En man som har utforskat världen och funnit att Fårö är bland de bästa platserna att finna sig vid, plockade några toner efter att ha varit frånvarande från musikvärlden ett tag och det som kom till honom var en explosion av glädje och till slut ett helt album. Ett album med Fårö-feeling.

Det var i början av året 2020 som projektet fick sin start och tack vare sin musikaliska bakgrund från det sena 70-talet och sina musikkunniga vänner så förgylldes året 2020s tystnad av musik.

Albumet “Keep on Livin´” bär mer än bara Fårö med sig.

– Varje låt är tillägnad en familjemedlem och är en gåva till mina barn, då de berättar lite om mig och vart jag kommer ifrån.

Vanligtvis arbetar Johan som utrikesreporter för tv4, men hyr ett hus på Skär på sommaren och det är just i det området han känner sig mest inspirerad.

– Skär och Norsholmen är där vi befinner oss mestadels, men älskar att cykla gamla vägen från Bygdegården och se hela världens färger. Fårö är så mycket större än man tror. Jag besökte Fårö för första gången på 70-talet med mina föräldrar och gjorde senare återbesök som cykelturist. Nu har det blivit 17 somrar på rad tack vare familjen Nordströms generositet.

Johan tillägger:

– Bilderna på albumet är tagna vid Norsholmen och singeln “Going(for love)” som släpps i Mars pyntas av en bild från Norsta Auren.


Klicka här för att lyssna på albumet Keep on Livin´ på spotify.

Johan Fredriksson vid Norsholmen. Foto: Rosa Lind

Omslaget för singeln som släpps i mars.

Du saknar behörighet för att redigera detta inlägg eller är inte inloggad.

Lämna ett svar

Facebook
Twitter
Email

Fler inlägg:

Segeljolle, Trapez

Trapez segeljolle. Konstruktör Paul Elvström , Byggd runt 1968. Längd 4,83, bredd 1,65. Költyp centerbord. Storsegel 11,5m2, Fock 4m2, spinnaker 12,5m2. Pris 18 000.- Tfn

Läs mer

Stuga Sudersand

Attefallshus på 30 kvadratmeter uthyres veckovis. Bytesdag är lördagar. Passar fint för 2 personer. Adressen är Fårö Sudersand 1632b. Stugan ligger 800 meter från Sudersand,

Läs mer
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner