Plaståtervinning

Återvinningsbehållare för plast finner ni vid Region Gotlands åtevinningsstation, 1,5 km ifrån färjeläget (Se skylt Kutamora).

Några exempel på plastförpackningar är plastbärkassar, plastpåsar, plasttuber, refillpaket, plastfolie och -film, innerpåsar i till exempel müslipaket, flaskor, burkar, små dunkar och hinkar (sylt, yoghurt), chipspåsar och frigolit, även tråg för kött och fisk.

Om det finns insamling av plastförpackningar vid eller i din fastighet kan du lämna dem där. På många av kommunernas bemannade återvinningscentraler står också insamlingsbehållare för återvinning av förpackningar.

Ta av korkar och lock. Töm din påse med plastförpackningar i behållaren så att de ligger lösa, för att underlätta återvinningen.

Sådant som inte är förpackningar – pulkor, tvättkorgar, möbler med mera – lämnas som plast om din återvinningscentral har den fraktionen, annars som grovavfall. Kolla med personalen på din återvinningscentral.

Tänk på att om förpackningen har rester av lim, färg, lösningsmedel eller liknande ska den lämnas som farligt avfall. Detsamma gäller elektriska saker i plast.

Farligt avfall

Om burken eller flaskan är märkt med någon av de tre symbolerna ovan ska den lämnas som farligt avfall till Fårösunds återvinningscentral. Den ska alltså inte lämnas på återvinningsstationer för förpackningar.

Källa:  Sopor.nu

Du saknar behörighet för att redigera detta inlägg eller är inte inloggad.

Lämna ett svar

Facebook
Twitter
Email

Fler inlägg:

Segeljolle, Trapez

Trapez segeljolle. Konstruktör Paul Elvström , Byggd runt 1968. Längd 4,83, bredd 1,65. Költyp centerbord. Storsegel 11,5m2, Fock 4m2, spinnaker 12,5m2. Pris 18 000.- Tfn

Läs mer

Stuga Sudersand

Attefallshus på 30 kvadratmeter uthyres veckovis. Bytesdag är lördagar. Passar fint för 2 personer. Adressen är Fårö Sudersand 1632b. Stugan ligger 800 meter från Sudersand,

Läs mer
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner