SKAPA ETT KONTO
Det tar mindre än 1 minut!
Varför skapa konto?

Plaståtervinning

Återvinningsbehållare för plast finner ni vid FTIs åtevinningsstation, 1,5 km ifrån färjeläget (Se skylt Kutamora).

Några exempel på plastförpackningar är plastbärkassar, plastpåsar, plasttuber, refillpaket, plastfolie och -film, innerpåsar i till exempel müslipaket, flaskor, burkar, små dunkar och hinkar (sylt, yoghurt), chipspåsar och frigolit, även tråg för kött och fisk.

Om det finns insamling av plastförpackningar vid eller i din fastighet kan du lämna dem där. På många av kommunernas bemannade återvinningscentraler står också insamlingsbehållare för återvinning av förpackningar.

Ta av korkar och lock. Töm din påse med plastförpackningar i behållaren så att de ligger lösa, för att underlätta återvinningen.

Sådant som inte är förpackningar – pulkor, tvättkorgar, möbler med mera – lämnas som plast om din återvinningscentral har den fraktionen, annars som grovavfall. Kolla med personalen på din återvinningscentral.

Tänk på att om förpackningen har rester av lim, färg, lösningsmedel eller liknande ska den lämnas som farligt avfall. Detsamma gäller elektriska saker i plast.

Farligt avfall

Om burken eller flaskan är märkt med någon av de tre symbolerna ovan ska den lämnas som farligt avfall till Fårösunds återvinningscentral. Den ska alltså inte lämnas på återvinningsstationer för förpackningar.

Källa:  Sopor.nu

Du saknar behörighet för att redigera detta inlägg eller är inte inloggad.

Lämna ett svar

Facebook
Twitter
Email

Fler inlägg:

Cookie Consent with Real Cookie Banner