SKAPA ETT KONTO
Det tar mindre än 1 minut!
Varför skapa konto?

Minnesanteckningar – diskussionsmöte 14/11 2022

Länsstyrelsen Gotland bjöd under måndagen in till ett diskussionsmöte för att prata med den lokala befolkningen och grannarna till Norsholmen. Mötet var till för att öppna en dialog om eventuella ändringar i djurskyddsområdet behövdes, då det har kommit in klagomål, såsom oljud, otillåtna fordon, lösa hundar osv.

Mötet började med en presentation av området från länsstyrelsen men också från de medverkande, vilket gav länsstyrelsen en klar bild över hur viktigt Norsholmen är för alla närboende. Därefter fick vi i grupper diskutera vad och hur saker kunde förbättras och vad som inte fick ändras på. Alla var eniga om att bönder som har boskap som betar i området inte ska påverkas.

Förslag som gavs av medverkande:

  • Nya skyltar för området, med enkla bilder som visar besökare VAD som skyddas, flera språk och möjligtvis en qr-kod med mer information. Dessa skyltar får dock inte förstöra upplevelsen.
  • Bättre skyltning om att hundar ska vara kopplade.
  • Lösning på infart, som skulle förhindra otillåten trafik men inte påverkar brukare eller räddningstjänst. T.ex. grind med lås.
  • Parkeringsmöjligheter. I nuläget har inte Norsholmen någon parkering och detta drabbar boende i området. Förslag på vart, mottages gärna.
  • Att inte påverka husbehovsfisket.
  • Tillgång till toalett.

Allt detta ska nu på remissrunda och svar ska komma i vår.

Detta möte var bara en chans för länsstyrelsen att få in förslag och tips. Detta kan man också skicka in i efterhand, samt frågor ifall man har det. Maila till: alexandra.colbing@lansstyrelsen.se Tomas.I.Johansson@lansstyrelsen.se anna-lena.fritz@lansstyrelsen.se Har du mark på Norsholmen, men blev inte kallad? Maila

Du saknar behörighet för att redigera detta inlägg eller är inte inloggad.

Lämna ett svar

Facebook
Twitter
Email

Fler inlägg:

Vägarbete sker på Dämbaväg – 26/9-29/9

Från tisdagen 26/9 till den 29/9 kommer vägarbete ske på Dämbavägen. Vid vägen ska färister bytas. Begränsad framkomlighet för personbilar ...

Ytterdörr Classic vit Tempo + handtagspaket (sänkt pris)

Vi säljer pga felköp. Dörren är inköpt i november förra året. Är ej uppackad. Mått: 980x2080 Högerhängd. Inköpspris på Nordiska ...

Piké kvarglömd

Kvarglömd piké på Sudersands cykeluthyrning.   Maila sudersandscykeluthyrning@outlook.com ...
Laddar in …
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner